Voorjaarstocht Zuid

Geplaatst op 12-05-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Cees en Jantine
Het begon met een record-inschrijving van 8 boten voor het zuidelijke winnerclubweekeind 1 en 2 mei 2021, maar het eindigde met een exclusief gezelschap. 
Het is natuurlijk corona-tijd maar hoe dichter het weekeinde bij kwam, hoe minder Winners in staat bleken om ook naar de Stampersplaat op de Grevelingen te komen. 
Onderwaterschepen die niet glad genoeg waren, blessures en familieomstandigheden speelden ons parten. Ook bleken de bloktijden van de Grevelingensluis het helaas voor sommige leden onhaalbaar te maken. Maar uiteindelijk zijn de Zeearend (Winner 900) van Ted Kwindt en de Slartibartfast (1010) vanuit Sint Annaland toch vertrokken richting Grevelingen om de bloktijd van 10:00 te halen. Daarna hebben we heerlijk opgekruist naar de Stampersplaat waarbij we, zoals meestal met een winner-evenement de nodige bootjes op hoogte en snelheid wisten te passeren. 
We hebben bij Bruinisse nog gekeken of we ’t Voske (950) zagen varen, de familie Vos zijn toch wel vaste bezoekers van de zuidelijke Winner evenementen, maar ook die bleken alsnog verhinderd. 
Later op de middag haakten wel de nieuwe leden Peter en Conny (Winner 1020 ‘Zeeuwin', ligplaats Bruinisse) aan en hebben we een coronaveilige barbeque met wat drankjes genuttigd. Connie en Peter hadden hun Zeeuwin nog maar een keer of vier bevaren na de aankoop eind vorig jaar. Het barbequetje was culinair afwisselend, gezellig en met diepgaande gesprekken na een enkel wijntje. De volgende ochtend zijn we rond de Hompelvoet teruggevaren naar Bru, waar we afscheid namen van de Zeeuwin. 
Op de ruimewindse koersen konden Zeeuwin en Slarti, Ted's dekselse Zeearend maar net bijhouden. Pas op het laaste rak, wisten we door wat wedstrijd-taktieken in het spel te brengen met Slarti deze oude, solo-varende, rot, alsnog te verschalken.
Voor Bru hebben we afscheid genomen van de Zeeuwin en we waren ruim op tijd voor de bloktijd van de sluis van 15:00. Na het schutten zijn Ted en wij weer terug gehobbeld naar Stalland. Het was een lekker, maar fris zeil-weekeindje. Het haventje van de Stampersplaat was goed gepositioneerd om ondanks de koude noordenwind te voorzien in behoorlijke beschutting en een voorjaarsgevoel. Een mooi plekje met fraai kwinkelerende vogels. 
 
Marieke en Martijn van de Frats hadden het idee van dit plekje en die wil ik namens ons kleine gezelschap nog even hartelijk danken voor het voorbereiden en het goede idee. We hopen dat Martijn vlot herstelt van zijn blessure en weer gauw met de onverslaanbare Frats op de Zeeuwse (en Zuid Hollandse) wateren te vinden is. 
 
Groet, Cees en Jantine (a/b Slartibartfast).

WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.