WinnerClub Weekend

Geplaatst op 11-06-2024  -  Categorie: Leden schrijven  -  Auteur: Wim Kleinhuis  -  Bron: Wikel

winnerweekend-2024-5

Als nieuwbakken leden van de Winnerclub namen we voor het eerst deel aan het winnerweekeind Noord. Eens kijken of dat nou wat was zo’n evenement. En bovenal Winner zeilers leren kennen. De zaterdag voor Pinksteren staken we met onze Winner 1120, genaamd “Wikel”, van wal in Makkum, op naar de ontmoetingsplek in Medemblik. Kees Doets (Horizon) had een prachtige plek gereserveerd voor de club bij de visafslag, zo’n beetje naast het terras van Brakeboer. Het schitterende zeilweer bracht veel mensen op het water. Buiten het 24-uur weekeind hebben we het zelden zo druk gezien in de haven. Maar wij lagen uiteindelijk met zo’n 9 Winners op onze A1 locatie, met heerlijk zicht op alles wat in en uit voer.  Tijdens de uiterste gezellige ‘kade borrel’ kregen we een warm welkom in het Winnerwereldje.

winnerweekend-2024-4

De volgende dag sloten er nog 3 Winners aan en werd een wedstrijdje gevaren rond De Kreupel van zo’n 16 mijl. Schitterend zeilweer met meerdere windsoorten zorgden voor een perfecte dag. Edward (Antoinette) verzorgde de start en finish en berekende de uitslag. Onze Wikel bleek de snelste en als beloning mochten we dit verslagje verzorgen. De Lucia werd knap tweede met bijboot als extra handicap.

Terug in de haven bleek zich een incident te hebben voorgedaan. Erg vervelend, maar het toonde ook de saamhorigheid in de club. Transport behoefte en het terugvaren van één van de Winners naar Enkhuizen, alles werd gezamenlijk door de Winnerzeilers opgepakt, mooi om te zien.

De avond stond in het teken van het “floating diner”. Een diner waar je elke gang op een ander schip mag genieten en, als je wil, ook zelf een gang mag verzorgen. Mooie manier om met diverse medezeilers in gesprek te raken.

winnerweekend-2024-28

De maandag ging ieder weer zijns weegs. Wij kijken terug op een mooie warme kennismaking met de club. Een kennismaking die helaas werd ontsierd door een naar incident, maar die ook de saamhorigheid van de Winnerzeilers heeft laten zien.

winnerweekend-2024-30

Meer foto's: 2024 WinnerClub Weekend


WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.