WinnerClub toertocht Noord, Terschelling, April 2023.

Geplaatst op 10-05-2023  -  Categorie: Leden schrijven  -  Auteur: Pieter Pluijmaekers

Eind april varen 10 WinnerClub-schepen richting Terschelling voor de opening van het seizoen, de 1e WinnerClub toertocht Noord! Ondanks de barre kou heeft niemand van de deelnemers afgezegd voor dit evenement! De Geziena vertrekt al op woensdag 26 april 2023 uit Enkhuizen samen met de Lucia, de Willemina en Windekind. De bemanning van de Lucia en de Willemina waren wel heel erg stoer, want die haalden in één dag Terschelling. Vanwege de kou, meerdere natte handschoenen door regen- en hagelbuien en de koude wind pal op de kop, komt de Geziena 'slechts' tot Makkum. Ook Windekind en de Aquarius sluiten die dag aan in de haven bij de dorpskern van Makkum. Freyr en La Nina arriveren ook in Makkum in een andere haven.

Op Koningsdag worden wij in Makkum rond koffietijd verblijd met muziek van de Makkummer kapel, met onder andere het Wilhelmus. Gelukkig schijnt de zon en kunnen wij met iets warmer weer opstomen richting het Wad. We gaan redelijk vlot door de sluis bij Kornwerderzand. Het eerste stukje richting Harlingen met de stroom mee, maar zonder wind helaas. De hele dag gemotord naar Terschelling, maar gelukkig wel voorzien van een heerlijk zonnetje die de temperatuur een stuk aangenamer maakte. Het is toch altijd een prachtige tocht over het Wad, ook als er weinig wind is. Aan het einde van de middag komen wij aan op het prachtige eiland Terschelling. Daar liggen de Lucia, Willemina en Windekind al op ons te wachten. Later arriveren ook de Wilson,  Aquarius en La Nina. Het kacheltje gaat weer aan, dat is hard nodig bij deze temperatuur.

Op vrijdag 28 april lekker uitgeslapen en in de middag richting West. Inmiddels zijn de Horizon en de Befana ook aangekomen in Terschelling. Het regent een beetje, maar het is goed te doen om even naar de Walvis te lopen om daar heerlijk te lunchen. Het gaat steeds harder regenen en steeds meer mensen met kinderen komen doorweekt het restaurant binnen. We wachten de hoosbuien maar even af en lopen met wat miezer via het centrum terug naar de jachthaven. Want wij moeten wel op tijd zijn voor de 'steigerborrel' en het 'floating dinner'. De steigerborrel hebben we vanwege het weer vervangen door een borrel binnen in het Jachthaven gebouw. Daar is het aangenaam en heeft het bestuur van de WinnerClub ons getrakteerd op een drankje en een borrelhapje. Deze laatste is geregeld door het nieuwe lid van de Evenementencommissie, Pieter Pluijmaekers. Het is heel gezellig met circa 24 personen. Iedereen heeft wat drankjes en hapjes meegenomen. Kees Doets van de Evenementencommissie spreekt ons toe en we brengen een toost uit op de WinnerClub en de start van het nieuwe seizoen.Het 3e Floating dinner van de WinnerClub is wederom een enorm succes. Iedereen doet zijn best, om iets lekkers op tafel te zetten. Altijd een verrassing wie er bij jou aanschuift voor een voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht.

Op zaterdag 29 april prachtig zonnig weer, wel fris. Iedereen gaat zijn weg. De ene boot moet terug richting het Zuiden, de ander gaat wandelen of fietsen. Zaterdagavond dineert de bemanning van de Geziena, Aquarius, Windekind en Willemina nog heerlijk in restaurant Zeezicht.

Zondag voor de meesten van ons weer tijd om terug te varen naar het IJsselmeer, helaas weer met heel weinig wind, maar wel een zonnetje. De Geziena, Windekind, Willemina en Aquarius meren af in Hindeloopen. Op maandag 1 mei varen de meesten huiswaarts. Goed weer, wat warmer, maar weer zeer weinig wind.

Het was een zeer succesvolle opening van het seizoen van WinnerClub Noord, helaas wel gekenmerkt door kou en weinig wind! Wij hopen velen van ons weer te zien tijdens het volgende evenement: het WinnerClub-Weekend met Pinksteren! Geef je op via de website.

voorjaarstocht-noord-2023


WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.