WinnerClub Pinkster Weekend 2023

Geplaatst op 31-05-2023  -  Categorie: Leden schrijven  -  Auteur: Marian en Ewald van Peyma  -  Bron: Eowyn

Zaterdag 27 mei kwamen 15 Winners samen op de Marker Wadden voor het jaarlijkse WinnerClub Pinkster Weekend. Het was schitterend weer en elke boot werd bij binnenkomst hartelijk ontvangen door de andere WinnerClub leden. In de middag was er een gezellige borrel met hapjes op het terras van het Eilandpaviljoen.

De volgende dag was er een excursie van Natuurmonumenten over de Marker Wadden. Gedurende 1,5 uur werden de gedachtes achter de aanleg van de Marker Wadden, de bouw en natuur toegelicht door een vrijwilliger van Natuurmonumenten. Erg leuk om wat meer achtergrond te krijgen over de eilanden. De voornaamste reden voor aanleg van de eilanden is om het slib in het ondiepe Markermeer te laten bezinken op natuurlijke oevers waardoor het water helderder wordt en er meer licht kan doordringen wat belangrijk is voor het leven in het water. Het was erg leuk om te zien wat het effect is op de natuur en waterkwaliteit van de aanleg van de Marker Wadden, waar wij met onze boten natuurlijk ook van kunnen genieten.2023-winnerclub-weekend-eowyn

Na de lunch had Edward een mooie wedstrijdbaan uitgezet, waar 10 boten aan mee deden. We hadden prachtig zonnig weer en een mooie stevige wind van 4-5 Bft NNO, met af en toe vlagen 6 Bft. De start was tussen de havenhoofden van de Marker Wadden om vervolgens downwind te varen naar de OVD7 boei en die bakboord te ronden. Daarna een kruisrak naar de Sport 1 boei en die moest aan stuurboord gerond worden waarna een halfwinds rak volgde richting de jachteningang van de sluizen bij Lelystad. Daar lag de Antoinette klaar om alle boten te finishen met een toetersignaal en er werden ook foto's gemaakt van onze boten. Er zat maar 23 minuten verschil tussen de snelste en langzaamste tijd. Alle verschillende type Winners hebben het dus goed gedaan en hebben laten zien dat het ook echte Winners zijn. Edward heeft de uitslagen omgerekend via ORC handicap om de tijden vergelijkbaar te maken. In de Bataviahaven was een steiger gereserveerd voor de WinnerClub en is er gezellig geborreld en nagepraat over de wedstrijd. Daarna zijn we met zijn allen gaan dineren bij restaurant De Rede, wat een erg goede keuze van de organisatie bleek. Een aanrader, voor wie een keer afmeert in Bataviahaven. Edward heeft daarna op de steiger de uitslag van de wedstrijd bekend gemaakt. Het zat dicht bij elkaar; De top 3 (omgerekend naar ORC handicap) was:

  1. Éowyn (11.20)
  2. Windocs (10.10)
  3. Ile de Franc (12.20)

2023-winnerclub-weekend-prijsuitrijkingMarian en Ewald van Peyma van de Éowyn hebben de WinnerClub weekend wedstrijdbokaal in ontvangst genomen.

Maandag was vertrekdag en de Windocs was de eerste die om 6:50 losgooide om richting het noorden terug te kruisen. Daarna vertrekken de andere boten. Via de groeps-app worden foto's met elkaar gedeeld en wordt iedereen bedankt voor het gezellige en geslaagde WinnerClub weekend. Dus als je er deze keer niet bij was, meld je dan aan voor één van de volgende evenementen!

2023-winnerclub-weekend-groepsfoto


WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.