Impressie van het Winnerweekend Noord 2020

Geplaatst op 30-10-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Kees Doets

Volendam Marina was de bestemming van de najaarstocht Noord op 12 en 13 september. Een aantrekkelijke locatie centraal aan het Markermeer met bovendien voor kinderen prima speelmogelijkheden.

Op zaterdag stond er een straffe W5, waardoor er vanuit Lelystad moest worden opgekruist en het vanuit Enkhuizen net bezeild was, met een zonnetje en een rif. Gewoon goed zeilweer dus, met zowel een paar late aanmeldingen als afzeggingen. Arnoud Luijten, onze scheidend webmaster (vacature inmiddels vervuld) kwam solo vanuit Lelystad met zijn net aangeschafte one-off Vingilot. We mochten ook een nieuw lid verwelkomen, de 10.10 Win4Life uit Makkum. De geul naar de Marina was net diep genoeg voor de 12.20s, mogelijk doordat er enige verlaging was vanwege de W5. Eenmaal aangekomen konden we op de brede steiger genieten van een perfecte steigerborrel (dank o.a. aan de Aquamarie). Daarna hebben de meesten ‘s avonds gegeten in het vlakbij gelegen historische restaurant Smit Bokkum.

Zondagochtend het gebruikelijke napraten met koffie. Daarna ging iedereen met een afnemende ZW terug naar de thuishaven, behalve de Windocs die koers zette naar het Wad en ’s avonds in een overvol Harlingen aankwam. Via de Whatsapp groepsaccount zijn er die dag nog vele enthousiaste berichten verstuurd. Al met al een geslaagde tocht aan het einde van een door Corona behoorlijk verstoord zeilseizoen.


WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.