Winner weekend 2020

Geplaatst op 15-06-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Frank Grift
Beste leden,
 
Afgelopen weekend was er dan eindelijk een eerste evenement in deze Corona-tijd: het Winnerclub-weekend in Enkhuizen. In totaal hadden 11 boten zich aangemeld, waarvan 8 meededen aan het Floating Dinner. Het was een zeer geslaagd en zonovergoten weekend. Er werd gestart met een borrel op zaterdag, waarna iedereen zich rondom 19 uur begaf naar de schepen voor het voor-, hoofd- en nagerecht. Uiteindelijk werd het - met gepaste afstand ten opzichte van elkaar - toch nog een lange warme avond. Sommigen arriveerden na 24 uur pas weer op het eigen schip. Op zondagochtend werd nagepraat met een ruime koffiie-zit van 10 tot 12 uur. Hierna gingen de Winners één voor één weer naar hun thuishavens. Dit weekend was zeilen helaas beperkt mogelijk door het ontbreken van wind. Op de zondagmiddag vanaf 14 uur werd het toch nog wat beter en konden sommigen de laatste mijlen op het zeil afleggen. Een mooi weekend ondanks de beperkingen vanwege Corona. Nogmaals dank aan de evenementen-commissie (Kees Doets en Riet Rus) voor de perfecte organisatie!
 
Als Winnerclub hebben we ook een flyer uitgebracht om nieuwe leden te werven. Het is ons inmiddels gelukt om weer het aantal van 100 leden te bereiken. Indien je zelf de flyer wilt neerleggen op Winnerjachten die je ziet liggen, stuur me dan even een mail en dan kan ik het bestand toesturen om te printen! Met elkaar gaat het vast lukken om meer leden te verwelkomen!
 
Inmiddels kijkt iedereen vooruit naar een zomer met nog veel onzekerheid over de mogelijkheden. Ook tijdens het Winnerweekend lieten velen doorschemeren op pad te gaan en te zien waar ze uiteindelijk terecht komen. Een dergelijk vooruitzicht is eigenlijk ook geweldig. Ongewis zijn over doel, planning en genieten van het reizen en zeilen. Dat is toch waar het in essentie om gaat. Wordt het IJsselmeer, de Wadden, Zeeland, Belgie of misschien toch Frankrijk? Weer, wind en Corona zullen het bepalen. Later kijken we vast terug op dit jaar als zeer bijzonder en op een bepaalde manier qua zeilmogelijkheden ook als interessant.
 
Ons volgende evenement eind augustus, rondje Noord Holland, heeft al veel interesse opgewekt en inmiddels hebben al 10 boten zich aangemeld. Ben je geïnteresseerd, schrijf je dan snel in want mogelijk moeten we het aantal boten om praktische redenen maximeren. Snel na het rondje Noord-Holland zijn de najaarsweekenden Zuid en Noord dus ook daarvoor zullen in augustus uitnodigingen gaan volgen.
 
Voor nu wens ik iedereen een spannende, rondtrekkende en verrassende zomer, waarin mooie ervaringen worden opgedaan. Ildith en ik gaan een maand rondtrekken door Zeeland en zijn erg benieuwd wat we gaan tegenkomen. Hopelijk zien we jullie snel bij een volgend evenement. Behouden vaart en blijf gezond!
 
Met vriendelijke zeilgroet,
 
Frank Grift (voorzitter)

WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.