Voorjaarstocht Zuid

Geplaatst op 14-05-2017  -  Categorie: Leden schrijven  -  Auteur: Anneke Melaet

Winnerweekende Zuid 2017 in Kats.

 

In het laatste weekende van april werd het Winnerweekend gehouden. De weersvoorspellingen zijn gunstig op zaterdag. Een matige wind met wat voorzichtige zonnestralen. Uitstekend weer om rustig de zeiltrim in praktijk te brengen. Maar eerst gaan we voor de theorie naar Lion Sails, waar we werden ontvangen met koffie en echte Zeeuwse bolussen. Ton Leeuwenstein is een man met passie en dat zien we ook aan hem wanneer hij vertelt over zijn vak. Zeilen Maken! Hij vertelt ons alle ins en outs hierover. Hij zit al ruim 40 jaar in het vak. Met veel passie beantwoordt hij al onze vragen. Halverwege wordt er een pauze ingelast en kunnen we even rustig praten en vragen stellen onder het genot van drankje, een stukje kaas en een balletje gehakt. Met andere woorden het bezoek was uitstekend verzorgd.

 rsz-zeilmakerij

 

 

 

 

 

 

 

 

 We gaan met een flinke bagage over zeilen en zeiltrim terug naar de boot waar we met twee boten uitvaren om de theorie in de praktijk te brengen. De mannen varen op een Winner 9.00 performance van de familie Sasse en de vrouwen gaan aan boord van de Slartibartfast. Een Winner 10.10.

De mannen waren het er over eens dat de 9.00 toch wel heel direct stuurt en bij de vrouwen aan boord hebben we het e.e.a. opgestoken over bolling in het zeil en twist.

’s Avond hebben we gegeten in de Katse Kaai. De vis was voortreffelijk!

Zondag stond er motormanoeuvreren op het programma. Helaas kon dit niet doorgaan i.v.m. met te veel wind. We zijn met z’n allen aanboord gegaan bij de Sunbird waar we de overgebleven bolussen soldaat hebben gemaakt en een kopje koffie of thee hebben gedronken. Zo konden we gezellig nakletsen en ervaringen uitwisselen.

phpvlsomeam

We waren het er allemaal over eens dat het een heel geslaagd en gezellig weekende was voor ons allemaal.

Meer fotos in het fotoboek

 


WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.