Voorjaarstocht WinnerClub Zuid, Rondje Westerschelde, Oosterschelde, April 2023

Geplaatst op 07-05-2023  -  Categorie: Leden schrijven  -  Auteur: Marc en Carola Bosch

Op donderdag middag 27 April druppelden de Winners de jachthaven in Wemeldinge binnen. Hier werd iedereen hartelijk welkom geheten door Jeroen en Willeke waar zij ligplaatsen al hadden gereserveerd aan de M-steiger, gezellig bij elkaar vlakbij de boot van onze gastheer Jeroen (de June). We waren in totaal met 5 Winners, te weten:

  •             De Evolutie, W950
  •             De Frats, W900 performance
  •             De June, W1010
  •             De Zeearend, W900
  •             De Piccolo, W800

Afgemeld was de Zeeuwin, W1020 die vlak voor voor vertrek water in zijn dieseltank had gepompt. (Shit Happens) maar sportief als Peter en Connie zijn kwamen ze wel op steigerborrel. Tevens was de Vela afgemeld,W1020 vanwege familie omstandigheden. Om 17.00 u werd de fles bubbles namens de WinnerClub opengetrokken en smaakten heerlijk in de zonnige kuip van de June. Ted van de Zeearend was nog onderweg vanuit Dintelmond waar hij de boot nog zeilklaar moest maken. Ted is de 80-jarige solo zeiler van de groep die wat later aansloot. Wat een klasse! Als nieuw lid en deelnemer van deze tocht kreeg de Piccolo namens het bestuur een mooie gegraveerde houten snijplank voor aan boord, wat een warm gebaar. 

Vrijdag 28 April zouden we via het kanaal door Zuid Beveland over de Westerschelde naar Vlissingen varen om te eindigen de Jachthaven Michiel de Ruijter. Helaas is het Michiel niet geworden want de wind draaide naar West met 6BF, regen en slecht zicht, dus plannen werden gewijzigd dus niet naar Vlissingen en ook niet buitenom Walcheren naar de Roompot sluis. We zijn als alternatief naar het historische Goes gegaan waar we met elkaar een mooie stadswandeling hebben gemaakt en hebben genoten van een lekkere lunch. Terug in de haven hebben we bij elkaar onze boten bekeken en waarbij we allerlei handigheidjes en slimmigheden qua inrichting, tuigage en instrumentatie hebben gedeeld.

Zaterdag 29 April zijn we gezamenlijk opgevaren van Wemeldinge naar Sint Annaland, de thuishaven van de Frats en de Zeearend. Een mooi tochtje met wisselende wind en zon waarbij we elkaars boten goed konden zien en waar we foto's hebben gemaakt en gedeeld. In Sint Annaland hebben we gezamenlijk gegeten in restaurant Heerlijckheid Havenzicht.

Zondag 30 April hebben we een steigerkoffie gedaan en daarmee is de tocht beëindigd en is ieders zijn eigen weg weer gegaan.

Het was een waardevol en gezellig koningsweekend. Jeroen en Willeke bedankt voor de organisatie.  Het was Top!

voorjaarstocht-zuid-2023

voorjaarstocht-zuid-2023-2


WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.