Voorjaarstocht Noord

Geplaatst op 07-05-2017  -  Categorie: Leden schrijven  -  Auteur: Monique Spijkervet-Stokman

Donderdag 27 april.

 

Windkracht NW 5-6 met als doel Texel. Geen handige locatie met deze wind, maar ja we moeten wel want we gaan een hoofdgerecht verzorgen.

Het idee van een floating diner is dat de crew van iedere boot een gerecht verzorgd en dat er steeds gewisseld wordt van boot zodat je het voor-, hoofd- en nagerecht steeds ergens anders krijgt. Zo kom je op verschillende boten en heb je contact met verschillende mensen. Helaas zijn er afmeldingen vanwege het weer maar de stand op woensdagavond is dat er nog 5 boten komen. De WinDocs vaart via Kornwerderzand naar Texel. Een mooi tochtje van 18 mijl opkruisen en rond 15.30 uur varen wij de haven binnen. Al snel volgt de Gulliver, de Fairwinds en de Horizon. Intussen zijn de Lucia en het Windekind ook de haven nog binnen gevaren, die hadden toch heimwee en konden het niet laten om toch de WinnerClub te bezoeken. Het wachten is nog op de Aquamarie; het wordt wel spannend want Eva met haar crew heeft aangegeven wel voor 7 personen een hoofdgerecht te willen verzorgen, maar dan moeten ze wel komen! Gelukkig vaart om 18.15 de Aquamarie de haven binnen, zodat we rond 18.45 met het voorgerecht kunnen beginnen. Het is een zeer genoeglijke avond en iedereen heeft lekker gegeten. We sluiten de avond af met een afzakkertje aan boord van de Horizon.

img-0895  

img-0886

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 28 april.

 

De Gulliver vertrekt want die hebben andere verplichtingen en de andere boten besluiten om te blijven liggen op Texel. Gezamenlijk koffie in het restaurant aan de haven en daarna gaat ieder zijns weeg om het eiland te verkennen. Ecomare en het museum Kaap Skil worden bezocht. Er wordt gefietst en een klein clubje brengt een bezoek aan de bierbrouwerij van Texel. In de loop van de middag is de Mermaid ook nog aangemeerd in de haven. ’s Avonds wordt er met z’n allen gegeten in het restaurant aan de haven en deze keer is de afsluitende borrel aan boord van de Aquamarie.

img-0909

 

 Zaterdag 29 april.

 

Vandaag vertrekken een aantal boten weer richting IJsselmeer en sommige richting thuishaven, waaronder de WinDocs. Helaas geen wind voor de vroege vogels en het hele stuk wordt er op de motor gevaren. Gelukkig zijn we op tijd vertrokken want als we op het IJsselmeer varen horen we dat de bruggen bij Kornwerderzand niet meer draaien vanwege problemen.

We kijken terug op een weekend met nieuwe kennismakingen, uitwisselingen van ervaringen en een hoop gezelligheid.

 


WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.