Verslag van het Winnerweekeinde Zuid 23 en 24 april 2016

Geplaatst op 27-04-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Anneke Melaet

 

Verslag van het Winnerweekeinde Zuid 23 en 24 april 2016.

Publicatiedatum: 07-05-2016

Door Anneke Melaet.

Van te voren hebben we het weer nauwlettend in de gaten gehouden. De voorspelling waren regen, wind en kou. Bovendien veel regen èn veel wind. Bbbbrrrr..... Dat beloofde wat! 's Nachts rond de 5° C en overdag iets warmer. Geen uitnodigend weer om gezellig op stap te gaan.

Zaterdagmiddag hebben we met 11 mensen de Volkeraksluizen bezocht. Ze vormen Europa’s grootste en drukst bevaren binnenvaartsluizencomplex. Dit Deltawerk is van groot economisch belang voor de scheepvaart. Het bedieningsgebouw is van de modernste snufjes voorzien en in 2011 in gebruik genomen. Je hebt hier een prachtig zicht op het sluizencomplex. Albert bood René Krijgh een fles wijn aan als dank voor de rondleiding en de uitleg. Het was de moeite waard.

 

Rond 17.30 zijn we een hapje gaan eten in de Rosmolen. Ondertussen werd er druk gediscussieerd of we de avondtocht nu wel of niet door moesten laten gaan. Er werd unaniem besloten om ’s avonds samen op de Sunbird te borrelen. Met veel mensen aan boord was het gezellig en warm. Keken we naar buiten dan stonden er schuimkoppen op het Hollands Diep en het was koud. Niet echt weer om de zeilen te hijsen. Het was een goed besluit.

 

Het was nog even spannend of het motormanoeuvreren op zondagochtend door zou gaan. De wind nam gelukkig af. Er werden twee ploegen samengesteld die ieder aan boord van de Sunbird de fijne kneepjes van het beheerst en gecontroleerd de box uitvaren met flinke wind gingen oefenen met lange lijnen. Ook werd met behulp van een druppelboei het wegvaren op de voorspring van lagerwal geoefend. Ieder heeft weer wat meer in zijn of haar rugzak kunnen stoppen voor het komende vaarseizoen.

 

Kou en regen laten Winner-vaarders zich niet van weerhouden om er een gezellig Winnerweekeinde Zuid van te maken. Dat kenmerkt de bemanning van de Winner! ;-)

Namens de evenementencommissie Zuid

 


WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.