Van de voorzitter

Geplaatst op 25-02-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Frank Grift

Beste Winnerzeiler,

Vandaag liep ik buiten met bijna 20 graden, t-shirt aan, volop lente buiten, lopend langs het water en uiteraard ging tijdens mijn wandeling de gedachte uit naar de boot zeilklaar maken, even de zeilmaker bellen of het zeil al klaar is. Wanneer kunnen we weer varen? Ongelooflijk hoe snel het weer is omgeslagen. Vorige week nog schaatsen en nu serieus denken aan varen. We zijn allemaal benieuwd of de lente aanhoudt en echt zo vroeg begint of dat we toch een ‘maart roert zijn staart’ en ‘april doet wat ie wil’ krijgen. Hieronder meer over onze activiteiten in het voorjaar; eerst een terugblik op de donkere periode.

Na de kerst zijn we als vereniging uit de winterslaap gekomen met de digitale ALV. Er hebben uiteindelijk ruim 25 leden meegedaan ten opzichte van de gemiddeld 35-40 leden bij een normale ALV. We tellen de partners van leden niet mee om de cijfers vergelijkbaar te houden. In die zin viel de deelname niet tegen. Helaas geen spreker; deze keer alleen een formele ALV. Maar met een belangrijk agendapunt: het actualiseren van de statuten die sinds 1997 niet meer aangepast waren. Hoewel de aanpassingen niet heel wezenlijk zijn, hebben we nu wel (het is door de notaris al gepasseerd) moderne statuten die aansluiten bij de huidige wetgeving en de nieuwe digitale wereld van emails en video-vergaderen. Dit proces kunnen we mooi achter ons laten en overgaan tot de orde van de dag en het echte verenigingsleven.

Maar de ‘corona-vriend’ blijft ons helaas na 12 maanden achtervolgen. Inmiddels is duidelijk dat ook de activiteit in maart (Dokter aan boord en ‘Schreierstorenlezing’ gecombineerd op 20 maart as) niet door kan gaan. Hoewel de huidige corona-beperkingen tot en met 15 maart lopen, kunnen we redelijkerwijs zaken niet meer rondmaken voor 20 maart mocht dit onverhoopt kunnen. Dit schuiven we dus door naar het najaar.

Hopelijk kunnen de voorjaarstochten Noord (24-25 april Medemblik) en Zuid (nader te bepalen) wel doorgaan. Maar in deze tijd blijft alles onzeker. Begin april zullen we bepalen hoe een en ander er uit gaat zien.

De evenementen-commissie heeft echter niet stilgezeten want de voorbereidingen voor het lustrum in 2022 (uitgesteld vanwege Corona) zijn in volle gang. De enquete heeft een mooie response (75 van de 110 leden) opgeleverd met een brede steun voor het evenement op de Willem Barentsz. Op basis daarvan hebben we de reservering van dit schip definitief gemaakt en hopen we dat het aantal inschrijvingen te zijner tijd in lijn is met het huidige animo. Wij hebben wel zin in een feestje! Maar we moeten nog wel 15 maanden wachten. De enquete heeft overigens ook nog leuke andere ideeën opgeleverd, die we mee kunnen nemen voor toekomstige evenementen. Aan iedereen dank voor het meedenken!

Voor mei en juni dit jaar staan het Winnerweekend (22-24 mei Bataviahaven en Markerwadden; details nog nader in te vullen) en rondje Noord-Holland (4-6 juni) al op de agenda. Duimen dat dit allemaal gaat lukken. Wij hebben er vertrouwen in!

Blijf allemaal gezond en hopelijk zien we elkaar live in april en mei! Schrijf vooral enthousiast in op de evenementen. De uitnodigingen ontvang je zoals gebruikelijk per mail. Of volg onze site! Tot snel!

Gr Frank Grift

Voorzitter


WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.