Van de voorzitter

Geplaatst op 31-08-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Frank Grift

Beste zeilvrienden,

Inmiddels zit de zeilzomer er weer op. Morgen gaan we de maand september alweer in. De zeilzomer was ondanks de bizarre start voor velen van ons toch heerlijk. Van alle kanten hoor ik dat zeilers deze zomer veel gevaren hebben en mooie plekjes hebben bezocht van ver weg (Bretagne, Denemarken) tot in eigen land (IJsselmeer, Wadden en Zeeland). Hoewel de Wadden erg druk waren en aanmerkelijk minder boten konden toelaten, vond iedereen zijn weg. Ik denk dat het ankeren is herontdekt. Zelf hebben wij voor het eerst Zeeland verkent als Winnerclub-Noord-zeilers. We zijn zeer positief verrast hierover. Haringvliet, ankeren op de Grevelingen (zie bijgaande foto) en het mooie blauwe water van de Oosterschelde. En niet te vergeten de mooie stadjes en mogelijkheden om per fiets de duinen te verkennen. Zeeland is afwisselend, gastvrij en anders dan het IJsselmeer. Volgend jaar gaan we verder ontdekken hoe ‘Zuid’ is. Ik kan dit echt aanbevelen aan onze leden van Noord! Het is voor de meesten van ons te ver om een evenement te bezoeken, maar voor een lekkere zeilvakantie is het dichtbij en prachtig. Vooral doen! 

Maar ook op en rondom het IJsselmeer wordt het steeds beter. Gelukkig zijn de waterplanten in het Markermeer dit jaar minder storend. Twee weken geleden ankerden wij bij de Markerwadden met nog ca. 60 andere boten. Dat lijkt veel te druk, maar er is meer dan voldoende ruimte en je ligt er prachtig. Helaas konden we de eilanden daardoor niet op, maar lekker een nacht op het open Markermeer met weinig wind is heerlijk.

De tweedehands markt van boten is ook enorm aangetrokken. Wie weet is dit een mooie stimulans voor de watersportsector. Al met al brengt Corona ons dus een ander maar zeker niet minder zeilgenot! Ik hoop dat jullie dat ook zo hebben ervaren.

Helaas hebben we vanwege het weer het evenement 'Proeven van het zoute water' (rondje Noord-Holland) moeten afgelasten. Het was des te schrijnender dat afgelopen weekend de wind eigenlijk best meeviel en we zaterdag toch echt IJmuiden - Den Helder hadden kunnen varen. Niettemin waren de deelnemers het woensdag eens met ons besluit om af te gelasten. Hopelijk hebben ze nog lekker elders kunnen varen. Volgend jaar gaan we het opnieuw proberen.

Op 12 en 13 september is de Najaarstocht Noord in Volendam! Ik hoop weer veel van jullie te zien. Het weekend erna is de Najaarstocht Zuid! Schrijf vooral in zodat we elkaar dit seizoen in ieder geval nog kunnen treffen. Vanaf november starten de ‘binnen-evenementen’, die we zeker dit jaar koesteren nu we elkaar te weinig hebben kunnen zien.

Ik wens jullie een mooi na-seizoen. Hopelijk tot een van de evenementen en stuur vooral een eigen vakantieverhaal op naar onze site! 


WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.