nieuws van de voorzitter

Geplaatst op 01-05-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Frank Grift
Beste leden,
Na de mooie lezing in de Schreierstoren (zie verslag) veranderde in maart alles om ons heen. De eerste maand van het zeilseizoen, april, zit er ook alweer op. April was natuurlijk voor iedereen een vreemde maand. Sommigen konden zeilen, ofschoon veel havens geen passanten accepteren. Anderen konden niet eens hun boot klaarmaken voor het seizoen. Iedereen had een andere start van het seizoen in gedachte terwijl het weer bovendien enorm mee zat! Voorlopig zijn we nog niet af van het Corona-virus. Niettemin hoop ik dat een ieder zich nu echt wel kan voorbereiden op het echte zeilen.
Voor de vereniging is de crisis ook telkens weer aanpassen. Maandelijks spreken we als bestuur de situatie door en hebben tot nu evenementen helaas moeten annuleren vanwege de overheidsmaatregelen. De voorjaarsweekenden Noord en Zuid gingen niet door. Het wordt nog spannend of het Winner-weekend door kan gaan. Met het bestuur hebben we besloten niet het Pinksterweekend hiervoor te gebruiken, omdat het vullen van een 2-3 daags evenement echt nog niet kan onder de huidige omstandigheden. In plaats daarvan hopen we elkaar op 13 en 14 juni te zien in Enkhuizen met een verkort programma voor het Winner weekend. Momenteel wordt dit nader uitgezocht. We vinden het namelijk belangrijk om met elkaar voor de zomer nog een bijeenkomst te organiseren. Uiteraard onder voorbehoud! Vanwege het doorschuiven van het Winner-weekend zal ook de optie om samen een rondje Noord-Holland te doen verschuiven. We mikken daarvoor nu op eind augustus / begin september. Nadere informatie hierover volgt nog. Daarnaast hadden we een plan om tijdens SAIL Amsterdam iets te organiseren maar ook dat kan helaas niet doorgaan. Hopelijk kunnen we in het najaar toch nog enige evenementen houden, desnoods niet varend maar op de wal. We doen ons uiterste best om de vereniging springlevend te houden in deze tijd.
De afgelopen maand hebben we ook een flyer (A5-formaat) ontwikkeld om op Winnerjachten te leggen die nog geen lid van de vereniging zijn. Op die manier proberen we het ledenbestand te laten groeien. Mocht je als lid geïnteresseerd zijn om deze flyer uit te delen, dan mail ik je graag het bestand toe. Als je dit dan zelf print svp. Indien gewenst kan ik ook per post geprinte flyers toesturen. Stuur me svp een mail als je hierin geïnteresseerd bent (rettizroov.[antispam].@winnerclub.nl). Als we samen deze flyers in vele jachthavens leggen dan kunnen we mogelijk nieuwe leden vinden! We hebben jullie hulp daarbij nodig.
Verder zijn we bezig om een sponsor aan te trekken voor de Winnerclub. Dit zou de eerste sponsor zijn! Zodra dit rond is gekomen, laten we dit uiteraard weten.
Voor de komende maand kunnen we ons allemaal echt voorbereiden op de zomer. Misschien een vakantie in eigen land! Binnenkort ga ik mijn laatste kluswerk doen (anti-fouling en romp poetsen). De boot gaat dan even een weekje uit het water. Ik vermoed dat jullie ook nog allerlei kleine plannetjes en klusjes in het verschiet hebben.  Zeilen zal gelukkig, in tegenstelling tot veel andere vormen van vakantie, voldoende mogelijkheden bieden in de 1.5 meter samenleving. Wellicht komen we elkaar dan nog tegen op het water. 
Tot snel.
Met hartelijke zeilgroet,
Frank Grift
Voorzitter Winnerclub.

WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.