nieuwjaarsbijeenkomst 2014

Geplaatst op 16-01-2014  -  Categorie: Algemeen

 Op 12 januari jl. heeft een zeer goed bezochte Nieuwjaarsbijeenkomst en Algemene Ledenvergadering van de WinnerClub plaatsgevonden. De bijeenkomst werd gestart met een presentatie van Ben Rutte over zijn drie jaar durende zeilreis rond de wereld die hij maakte met zijn vrouw Annemiek op hun zeiljacht 'Blauwe Pinquin', een Victoire 34 uit 1977. Een leuk en boeiend verhaal met prachtige foto's. 

Daarna volgde de Algemene Ledenvergadering en zoals gebruikelijk werd deze afgesloten met champagne en erwtensoep.

In de vergadering blikt de plv. voorzitter Edward Giesen terug op 2013 en presenteert de agenda voor 2014.

 

Een terugblik

2013 was een bijzonder jaar. Kees Bosboom droeg het voorzitterschap over aan Erik Nachbar. Anneke Melaet trad toe tot de Evenementencommissie om 'WinnerClub Zuid' te activeren.

Een enquête onder de WinnerClub-leden werd ruim ingevuld. En het weer gooide in het voorjaar roet in het eten. Door koude, wind en regen, ging de voorjaarstoertocht en de overtocht naar Engeland niet door.

Toch hebben diverse activiteiten in 2013 plaatsgevonden:

 1. Een goed bezochte cursus Eerste Hulp aan Boord in maart 2013. Een lijst met artikelen die men aan boord moet hebben is helaas door de

  1. cursusgeefster niet verzonden. Een lijst wordt alsnog door Anneke Melaet via het secretariaat rondgestuurd.

  2. Solo zeiltocht onder leiding van Hanny Vlaskamp in mei 2013.

  3. Een zeilwedstrijdtraining o.l.v. Erik Nachbar.

  4. Het WinnerClub-weekend in Bataviahaven/Lelystad met een wedstrijd met een overall handicap die werd gewonnen door Riet Rus met de Favoriet.

  5. Zeemancipatie eind augustus 2013.

  En helaas is de toertocht in september 2013 ook letterlijk en figuurlijk in het water gevallen door slecht weer.

   

  Nieuwe website

  Het nieuwe jaar starten wij met een nieuwe website. Ook uit de enquête bleek dat er behoefte is aan een meer levendige en moderne website. Tjarda Adema-Platvoet geeft een korte toelichting op de nieuwe website onder het motto 'welkom in het digitale clubhuis van de WinnerClub'.

  Alle leden krijgen binnenkort een eigen login toegestuurd.

  Het bestuur nodigt alle leden uit actief deel te nemen aan de website. Ook is er een facebook pagina, een youtube kanaal en een forum (algemeen en technisch).

  Kopij voor de website kan gezonden worden naar retsambew.[antispam].@winnerclub.nl

   

  Agenda 2014

  De voorlopige agenda 2014 is op de website geplaatst. Wij hopen dit jaar op gunstig weer en veel deelnemers! Voor de winter hebben wij wederom een cursus Motoronderhoud gepland en er vindt een bezoek plaats aan de Verkeerspost Hoek van Holland.

  Zodra het zeilseizoen weer begint volgt er vanzelfsprekend meer informatie over voorjaarstoertochten, solotocht, zeemancipatie, WinnerClub-weekend, etc.

   

  Vertrekkend en komend penningmeester

  In de vergadering neemt Leo Dols na 15 jaar penningmeesterschap afscheid en ontvangt het erelidmaatschap van de WinnerClub wegens buitengewone inzet.

  Leo draagt het stokje over aan Maarten van der Kooij, een bekende voor velen. Maarten en Birte van der Kooij zijn al sinds mei 2006 lid van de WinnerClub en veelvuldig aanwezig tijdens onze activiteiten. Maarten is vereerd dat hij is gevraagd voor het penningmeesterschap en zal deze taak graag op zich nemen.

  Winner 900

  In de vergadering vertelt Remco Sol over de goede verkoopresultaten van de Winner 900 en zijn plannen voor een Winner 800 en 1100.

   

  Contributie 2014

  De contributie in 2014 blijft gehandhaafd op € 30,=.

  Een factuur wordt binnenkort verzonden door de penningmeester.

  Wij houden u op de hoogte van recente ontwikkelingen en activiteiten via de website.

  Namens het bestuur van de WinnerClub,

  Annemiek Lelieveld,

  secretaris

  Met dank aan Richard Moore (Blue Elf Winner 900) voor de prachtige foto's!

   

 


WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.