Najaarstoertocht WinnerClub Noord 15 – 17 september 2023

Geplaatst op 21-09-2023  -  Categorie: Leden schrijven  -  Auteur: Annemieke en Pieter  -  Bron: Geziena

2023-najaarstocht-noord-03

De laatste tocht van dit jaar heeft plaatsgevonden. De voorspellingen waren zomers, maar weinig/geen wind. Het was de bedoeling dat wij vrijdag naar Volendam zouden varen, zaterdag een 30 mijls race en zondag weer terug naar de thuishaven. Helaas moest de 30 mijls race worden afgelast door gebrek aan wind. Toch hebben we een heel leuk weekend gehad. De ‘Geziena’, met aan boord Pieter, Annemieke en Riet, zeilt vrijdagmiddag van Enkhuizen naar Volendam met een lekker zonnetje en een licht windje. De Gennaker wordt gehesen, waardoor wij toch een snelheid van 6 knopen halen. Fantastisch mooi gezeild! Aan boord heerlijke Nasi gegeten, gemaakt door topkok Pieter!
Zaterdagochtend staan we op met een stralende zon, maar weinig wind. Lekker buiten ontbijten, koffie drinken en vanwege weinig wind maar weer eens Volendam bezocht. Altijd leuk om even in de drukte rond te kijken in de oude haven. In de loop van de middag komen de andere Winners binnen: ‘Willemina’, ‘Windekind’, ‘Freyr’, ‘W17’ en de ‘Espinho’. Voor voorzitter Frank met zijn schip ‘Ile de Franc’ is Volendam de thuishaven. We zijn dus met 7 Winners aanwezig, helaas hebben 2 Winners moeten afzeggen. Leuk is dat er weer 2 nieuwe Winner eigenaren aanwezig zijn: Melanie en Jeroen van de ‘Espinho’ en Rob en Catelijne van de “W17’. We hadden weer een ouderwetse steigerborrel! Allemaal op de ‘Geziena’ en de mensen die niet meer op het schip pasten zaten op het randje van de steiger. Heel gezellig!

2023-najaarstocht-noord-02’s Avonds heerlijk gegeten in de ‘Botterwerf’. Eigenaar van dit redelijk nieuwe restaurant zijn
2 leden van de Nederlandse band ‘de 3J’s’. Buiten op het terras nog een kopje koffie gedronken en voor Riet het dessert ‘3J’s Favoriet’ besteld. Dat moest gegeten worden aangezien de boot van Riet ‘Favoriet’ heet (voor de leden die dit niet weten). Als wij zaterdagavond in onze kooi belanden gaat het steeds harder waaien. En tot onze grote verbazing regent het zondag pijpenstelen! Dat was niet voorspeld, dus een enorme tegenvaller. Eerst drinken wij volgens planning bij het clubhuis een kopje koffie met wat lekkers er bij met elkaar. Niemand heeft haast, want het waait hard en het blijft flink doorregenen.
Rond 13.00 uur wordt het droog en vertrekken we huiswaarts. De wind neemt met het uur steeds verder af. Het is grijs en grauw op het Markermeer. Het allerlaatste stukje zetten wij de motor aan om een beetje op tijd in Enkhuizen te zijn. Nog even een lekker makkelijke pastasalade met gerookte zalm uit Volendam gemaakt en dan helaas weer naar huis. Het was een gezellig Winner weekend met een helaas wat tegenvallende opkomst, maar ook met nieuwe leden en veel gezelligheid.

2023-najaarstocht-noord-01


WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.