Najaarstocht Noord

Geplaatst op 20-09-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Kees Doets

De Najaarstocht Noord, in het weekend van 11-12 september, had als bestemming Urk. Urk: in veel opzichten een bijzondere plaats. Geïsoleerd eiland in het verre verleden, daarna groot geworden in zowel het vissen als het handelen daarin in het recente verleden, én nog steeds bijzonder in het heden. Want de Urkers blijven hun best doen dat zo te houden: zie ook het boek “De ontdekking van Urk” van de Belgische journalist Matthias DeClercq.

Er hadden zich 8 schepen aangemeld. Het was goed elkaar weer te zien en bij te praten over hoe men dit seizoen heeft gevaren. Zaterdag stond er een pittige wind, maar wel uit de goede ZW hoek. Urk was dus voor iedereen goed bezeild. Met vrij veel moeite was het gelukt om bij de havendienst ligplaatsen te regelen aan het begin van de Staverse kade, vlakbij de oude haven. En dat was maar goed ook, want het was opnieuw druk met passanten.

Een aantal dames gingen ‘s middags de wal op en kwamen terug met diverse lokale lekkernijen. Na een zonnige steigerborrel wij als één groep, 17 in totaal, aan tafel in een restaurant aan de haven. Een prima afsluiting van een mooie dag. De volgende ochtend vertrokken een paar boten redelijk vroeg, de overigen na gezamenlijk nog koffie gedronken te hebben.

We wensen iedereen een goed naseizoen. Binnenkort komen er aankondigingen voor de winteractiviteiten

Voor leden zijn meer foto's beschikbaar klik hier 

 


WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.