Get wet maritiem training

Geplaatst op 20-04-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Thijmen Wender

Op zondag 27 maart hebben we een activiteit gehad bij de organisatie get wet maritiem in Rotterdam. Het begon om 10:00 met een verzorgde brunch. Het was gezellig druk (meer dan 20 winner club leden) en daarbij ook nog twee of drie andere grote groepen. 

Na de brunch kregen we een uitgebreide briefing over wat ons allemaal te wachten stond en waarom het eigenlijk zo belangrijk was dat we al deze vaardigheden op deden. 

Na dat we onszelf allemaal in dikke wetsuits hadden gehesen begon de daadwerkelijke training in het zwembad. In groepjes rouleerden we langs verschillende activiteiten, waaronder: een opblaasboot op zijn kop draaien en een reddingsactie vanuit de opblaasboot, een vlot omdraaien en weer recht trekken, via een touw, net of touwladder uit het water klimmen, een reddingsactie vanuit een vlot en de spectaculairste: vanuit een gezonken helicopter rechtstaand en op zijn kop door het raam ontsnappen. 

Bij elk groepje kregen we een enthousiaste instructeur mee die het groepje begeleidde en zorgde dat iedereen zich op zijn gemak voelde. Zeker bij de wat ingewikkeldere activiteiten werd er goed ondersteuning geboden.

Na een korte pauze begon het pas echt. De lichten gingen uit, het bad werd omgetoverd tot een golfslagbad met golven van 1.5 - 2 meter en de windturbines op de kant bliezen tot windkracht zeven. Ook flikkerde er grote schijnwerpers aan het plafond om zware onweer en bliksem na te bootsen. Nu gingen we in hetzelfde groepje alle activiteiten nog een keer langs maar nu in zwaar noodweer en zonder directe hulp van de instructeur.

Na deze intensieve training was er nog een gezellige debriefing waar iedereen weer een beetje kon bijkomen en nog even onderling kon napraten over de spectaculaire activiteiten.

Wij (mijn vader, moeder en broertje) zagen de uitnodiging voorbij komen en het leek ons meteen een erg leuk en leerzaam evenement om aan mee te doen. We zouden zo namelijk allemaal een stuk zekerder worden op en rond de boot. De training zelf was voor ons totaal nieuw en we wisten dan ook totaal niet wat ons te wachten stond toen we die ochtend binnen liepen. Uiteindelijk hebben we er erg veel van opgestoken maar was het ook vooral een heel erg gezellige dag. 

Al met al was het een erg geslaagde dag waarin we niet alleen elkaar beter hebben leren kennen, maar ook allemaal weer een stuk wijzer zijn geworden. Want door deze training kunnen we denk ik allemaal wel zeggen dat we vertrouwd zijn geworden met spannende situaties en beter weten wat we moeten doen en hoe we dit moeten doen. 

 

Thijmen Wender

fotoboek maritieme indoortraining


WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.