Gem Wender


Webmaster Gem Wender

Functie: Webmaster
E-mailadres: retsambew.[antispam].@winnerclub.nl

Type Winner: 9.50
Winner: Willemijn
Thuishaven: Monnikendam

Graag neem ik het stokje over van mijn zoon Thijmen.

Ik ben opgegroeid in Twente. Niet direct een waterrijke omgeving, maar het water trok al aan mij in mijn vroege jeugd. Zo bouwde ik vlotten, soms met een zeil van lakens, keek ik altijd vol bewondering naar alles wat zich over ‘t water voortbewoog en droomde ik van zeilbootjes. Mijn neef woonde in het westen en daarmee zeilden we wel.

Zonder heel veel ervaring lukte het me om zeilinstructeur te worden op een zeilschool in Grou. Zo ontstond de ervaring en huurden we regelmatig een bootje.Na mijn middelbare school nam ik een tussenjaar om te onderzoeken of ik verder wilde in de bootjes. In Cornwall - Engeland volgde ik een opleiding voor ontwerp van kleine bootjes en de juiste keuze werd bevestigd. Daarom ben ik Scheepsbouwkunde in Haarlem gaan studeren. Het eerste bootje wat we van de ondergang redde was een hechthouten multi-knikspant. Veel van geleerd en na weer wat rot geconstateerd te hebben, blij dat we haar weer door konden geven. Zo ontstond een periode met jonge kinderen en geen bootje. Maar we bleven af en toe toch wat huren en later ook met de kinderen. Onze vaste verhuurder van Marieholms stopte er mee en zo kochten we een Victoire 822 waarmee we de Kagerplassen, IJsselmeer en Wadden opzochten. Enorm van genoten, maar de boot werd er niet jonger op en we zagen in dat dit geen maat was voor ons als de kinderen wat groter zouden worden. 

Zo kochten we in 2017 onze huidige Winner 950, waar we nog steeds met veel plezier mee varen. Het vaargebied wordt wordt langzaam ruimer, al is niet de verwachting dat we lange oversteken gaan maken.

Verder geniet ik enorm van schaatsen, skeeleren, wandelen, een goede film en kamperen.

Graag ondersteun ik de Winnerclub door het Webbeheer op me te nemen. Dit is goed te combineren met mijn werk als Port Captain bij rederij BigLift Shipping, waarvoor ik regelmatig korte en langere tijd op reis ben om zware lading operaties te coördineren over de hele wereld.

 

WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.