Hans Pietersen


Hans

Functie: Penningmeester
E-mailadres: retseemgninnep.[antispam].@winnerclub.nl

Type Winner: 9:00
Winner: Freyr
Thuishaven: Enkhuizen

Hans woont samen met zijn echtgenote Martien in Houten. Zij hebben twee kinderen, Sjoerd (27 jaar) en Friso (25 jaar). Hans werkt bij Rijkswaterstaat waar hij verantwoordelijk is voor de internationale activiteiten van RWS. 

Hans zeilt - met flinke tussenpozen - sinds zijn 14e. Na twee zomers zeilkamp sinds 1973 in een Schakel. Met die boot heeft hij Martien geprobeerd aan het zeilen te krijgen, maar dat mislukte in eerste instantie. In 2005 stelde Martien voor om een introductietocht te maken bij de Zeezeilers in Harlingen.  We kregen de smaak te pakken, maar er kwam een tijdelijke detachering van Hans bij de Europese Commissie in Brussel tussendoor. Daarna werd weer tijd besteed aan het vergroten van de (zee)zeilvaardigheid. Dromen en plannen voor een eigen boot werden ook steeds serieuzer. Daarbij "vielen" we allebei voor het merk Winner. Een goede zeiler met veel trimmogelijkheden en echt ruime bedden (Hans) en een mooi zeewaardig interieur en een prettige 9 meter maat (Martien). Toen de Winner 900 in 2013 op de markt kwam waren we dan ook snel verkocht. 

Intussen hebben we ruim 8000 mijl met de Freyr gevaren tijdens diverse sportieve en avontuurlijke tochten langs de Belgische en Franse kust, de Kanaaleilanden, de Engelse kust van Falmouth tot Lowestoft, rondom de grote en kleine belt, Kopenhagen en Bornholm en in Duitsland van Kiel tot Rügen. En niet de vergeten in Nederland met de leuke en gezellige Winnerclub waar we ons erg thuis voelen.

 

WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.