Frank Grift


Frank

Functie: Voorzitter
E-mailadres: rettizroov.[antispam].@winnerclub.nl

Type Winner: 12.20
Winner: Ile de Franc
Thuishaven: Volendam

Ik ben Frank Grift, getrouwd met Ildith en heb 4 kinderen die inmiddels allemaal volwassen zijn. Twee van de vier kinderen zijn uit mijn eerdere relatie.

Ildith en ik zijn zogenaamde 'late starters' qua zeilen. Vroeger heb ik wel eens meegevaren op BM's, ijzeren bakken en lasers maar echt zeilen hebben we samen geleerd in 2004 (inmiddels veertigers) en wellicht niet toevallig op een Winner 950.

Zonder ervaring maar met een groot gezin zijn we direct op een Bavaria 36 gaan zeilen. Het zeilvirus sloeg daarna in volle hevigheid toe. Na verschillende theoretische en praktische certificaten wilde ik toch de stap gaan maken naar een schip dat zich beter liet trimmen en prettiger vaart. Uiteindelijk zijn we in 2012 de trotse eigenaren geworden van de Winner 1220 'ILE DE FRANC' en direct lid geworden van de Winnerclub. Sindsdien zijn we trouwe bezoekers van Winnerclub-bijeenkomsten en hebben leuke nieuwe relaties en vrienden gevonden.

De laatste jaren doe ik steeds vaker mee met lange baanwedstrijden. Sinds 2010 elk jaar de 24 uurs, al 2 keer de 50 mijl shorthanded en de laatste 3 jaar als deelnemer aan de 200 myls solo.

Graag trekken wij er de komende jaren voor wat langere tijd op uit met onze Winner, waarbij de Franse kusten of Oostzee hoog op de lijst staan. Ook dromen we er wel eens van om ons schip 2 zomers in de Middellandse Zee te leggen om van Spanje, via de Balearen, Frankrijk, Italië uiteindelijk bij Griekenland en Turkije te eindigen.

Ik werk als directielid/CFO bij Quint, een internationaal ICT management advies en trainingsbedrijf van 280 mensen dat ik zelf in 1992 mede heb opgericht. 

Ik zie de Winnerclub als een groep zeilers die goed zeilende boten belangrijk vindt en het erfgoed van Dick Rus en Remco Sol koesteren. Winners blijven bijzondere schepen met heel veel waardering door non-Winner eigenaren. Dat zegt iets over deze goed zeilende schepen! Ik hoop dat we de komende jaren deze passie met elkaar voortzetten.

 

WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.