Het zoute water proeven afgelast vanwege te weinig inschrijvingen

vrijdag 21 juni 2024 t/m zondag 23 juni 2024

 
Inschrijfperiode
vrijdag 24 mei 2024 t/m vrijdag 14 juni 2024
 

Dit jaar gaan we ons rondje op zout water varen tijdens het weekend van 22-23 juni, met aanvaren op vrijdag 21 juni.Ons voorstel is om bij Kornwerderzand te starten en naar de sluis van Den Oever te varen op zaterdag.

Vrijdag varen we naar Makkum en verzamelen we in de dorpshaven van Makkum. Bij goed weer ontsteken we samen de BBQ aan de wal bij de groepstafels. Indien het weer niet mee zit dan eten we aan boord of elders op eigen gelegenheid. Voor een eventuele BBQ brengt iedereen zijn eigen ingrediënten mee!

Qua timing ziet het er als volgt uit gegeven HW Harlingen om 11 uur 's ochtends op zaterdag.

Zaterdagochtend varen we ca. 9.30 naar de sluis bij Kornwerderzand om vervolgens rond 11 uur (HW Harlingen) de Doove Balg op te varen richting Texel met de stroom mee. Met een ruime 20 nm te gaan zal dit deel van de zaterdag 3-4 uren duren. Bij Texel draaien we het Visjagersgaatje naar het oosten in, richting de sluis bij Den Oever. We zullen nog enige stroom tegen ervaren maar zo rond 16 uur stopt dit grotendeels. Aan het einde vasn de dag (ca. 18 uur) meren we af in de Marina Den Oever (IJsselmeerzijde) om 's avonds samen een diner bij het restaurant de Dikke Bries te nuttigen. Op zondag vaart iedereen weer naar zijn / haar thuishaven.

 Mocht de wind zodanig zijn (overwegend West / Zuid-West) dat varen op de Waddenzee redelijkerwijs niet haalbaar is, dan zullen we vanaf Makkum een rondje IJsselmeer gaan varen om uiteindelijk ook zaterdag aan het einde van de middag in Den Oever aan te meren. 

Nadere informatie te verkrijgen bij de evenementencommissie eissimmocnetnemenevE.[antispam].@winnerclub.nl

 

 

 

 

 

WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.