Najaarstocht Zuid

vrijdag 6 oktober 2023 t/m zondag 8 oktober 2023

 
Inschrijfperiode
maandag 21 augustus 2023 t/m donderdag 7 september 2023
Locatie
Port Zelande, Grevelingen
 

Nu de zomervakantie nog in volle gang is dient het najaar zich toch alweer aan. Zo ook het einde van het Vaarseizoen 2023. Om dit niet ongemerkt aan ons voorbij te laten gaan organiseren wij ter afsluiting een weekendje op de Grevelingen met als hoogtepunten Blokarten/zeilen op het Noordzeestrand aan de Brouwersdam. Zoals de meesten van ons nog wel weten kon het strandzeilen vorig voorjaar helaas niet doorgaan vanwege te weinig wind. Dit willen we graag dit najaar nog keer proberen, nú een klein stukje verderop en laten we hopen dat daar wel voldoende wind staat 😊. Ook zijn er andere activiteiten met die met wat minder wind mogelijk zijn, zoals Kitebuggyen en Powerkiten.

Het programma

Voor wie zijn boot nog in het water heeft liggen:

  • Vrijdag 6 oktober verzamelen in jachthaven Port Zélande
  • rond 19:00 uur Palaver/steigerborrel/kennismaken

De volgende ochtend, zaterdag 7 oktober verzamelen om 10.30 uur op de steiger en vervolgens gaan we te voet naar het Strandpaviljoen Brouw waar we door “Team Beware Beach” rond 11:00 uur welkom worden ontvangen. Informatie folder Beware Beach is hier beschikbaar.

Voor wie zijn boot al uit het water heeft én/of niet in de gelegenheid is om met de boot naar Port Zélande te komen: Om 10:30 uur aansluiten bij de anderen op de steiger!   Bij de jachthaven is voldoende parkeergelegenheid.

De kosten voor het Blokarten/kitebuggyen/powerkiten zijn € 39,50 p.p. Voor de ontvangst koffie/thee met een bolus  moet je rekenen op ca. € 6,00 p.p., dit kan je echter ook op de dag nog beslissen en reken je zelf af.

De activiteiten op het strand vinden plaats tussen 12:00 uur en 13:30 uur. Aansluitend is er gelegenheid om gebruik te maken van een lunch bij het restaurant Brouw, zie kaart  in de bijlage: Menukaart Brouw. Na afloop is iedereen vrij om de rest van de middag zelf in te vullen (wandelen, elkaars boten bewonderen, op strand liggen, rondje zeilen…). Zoals al aangegeven, alles valt of staat met de aanwezigheid van voldoende wind, dit blijft een risico!

Ter info: Weer voor Strandzeilen, powerkiten of kitebuggyen.
De activiteiten gaan door bij windkracht 2 - 6 BFT.

Hieronder vind je een overzicht:
Powerkiten: 6-25 knopen (2-6 BFT)
Kitebuggyen: 8-22 knopen (2/3-5 BFT)
Strandzeilen: 15-30 knopen (4-7 BFT)

In het geval dat de windkracht niet past wordt er een alternatief programma aangeboden. Ook niet onbelangrijk, er zijn in totaal 14 Blokarts beschikbaar.   

Kledingadvies
Strandzeilen, powerkiten of kitebuggyen
Sportieve en makkelijke kleding die eventueel vies mag worden;
Kleding die passend is bij de weersomstandigheden;
Zonnebril voor de zon en het eventuele stuivende zand;
Handschoenen tegen de kou en als je last hebt van gevoelige handen.
Het dragen van slippers is tijdens het kitebuggyen en strandzeilen niet toegstaan.

Jullie krijgen een helm in bruikleen.

 

 

WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.