Webinar Motortechniek, Onderhoud en Storingen door Bram Kleton (Jachtservice Enkhuizen) & Kees Doets

donderdag 9 februari 2023

 
Tijd
start om 20:00 uur
Inschrijfperiode
donderdag 19 januari 2023 t/m zaterdag 4 februari 2023
 

We weten allemaal hoe belangrijk de motor is voor onze zeilboot. En soms realiseren we ons dat we kwetsbaar zijn in het geval er zich een storing zou voordoen. Maar zowel vooraf als tijdens het varen zijn we toch vooral bezig met koers, trim en het weer, en niet met de techniek in de motorruimte.

Waarschijnlijk hebben velen van ons wel eens een probleem gehad met de motor of wat daar mee samenhangt (saildrive, brandstoftank, accu’s). Veel voorkomende problemen zijn verontreinigde brandstof, lekkages, startproblemen. Motorstoring is bovendien een van de meest voorkomende redenen om assistentie te vragen op het water!

Het doel van deze Webinar is om in een vrij kort bestek u inzicht te geven in de werking van de dieselmotor, het noodzakelijk onderhoud en de controles aan de motor voor een goed functioneren van de aandrijving, en de oorzaak van en het oplossen van storingen.

Aan het eind van de presentatie willen wij vragen van deelnemers behandelen. Ook uw eigen ervaringen met een motorstoring willen wij graag van u horen, opdat zowel de overige deelnemers er van kunnen leren en wij u nog een aanvullend advies kunnen geven. Als u vragen heeft of ervaringen met ons wilt delen is het verzoek deze vóóraf, uiterlijk 4 februari aanstaande, per e-mail in te dienen via kdoets@outlook.com. Op deze manier kunnen wij zaken clusteren en e.e.a. zo efficiënt mogelijk presenteren. Graag vermelden bij uw vraag of ervaring: type Winner, type motor, korte onderhoudshistorie, en indien van toepassing aard van de storing en de gevolgen voor schip en bemanning.

De webinar zal worden gehouden via Microsoft Teams. Aanmelden voor de webinar kan tot en met 4 februari via Aanmelden Na aanmelding ontvangt u een link waarmee u kunt inloggen. Wij hopen met deze webinar u een interessante en leerzame avond te geven over een onmisbaar onderdeel van ons schip.

Namens het Bestuur,

Kees Doets, Evenementencommissie

Bram Kleton, Jachtservice Enkhuizen

 

 

WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.