Najaarstocht WinnerClub Zuid

zaterdag 2 oktober 2021

 
Vervolgdata
zondag 3 oktober 2021
Inschrijfperiode
dinsdag 31 augustus 2021 t/m woensdag 29 september 2021
Locatie
Tiengemeten
 
Op zaterdag 2/10 en zondag 3/10 organiseren we weer een (zuidelijke) Winnerclub-najaaractiviteit.

Zaterdag 2/10 Deze keer verzamelen we in jachthaven de Put. Dit mag natuurlijk vrijdagmiddag al, maar kan ook op zaterdagochtend want de activiteit die we in gedachten hebben is op loopafstand en start om 13:00.
Vanaf de Put is het 20 minuten wandelen naar de het veerpontje naar Tiengemeten.
Daar drinken we een bak koffie met een Hoeksche Broeder en nemen deel aan een plm. 2 uur durende rondleiding, onder leiding van een gids van Natuurmonumenten.
Na die rondleiding kunnen we nog even zelf rondkijken of een biertje drinken bij het bezoekerscentrum.

rond 18:30 - 19:00 willen we weer terug zijn op de haven alwaar we in gezamenlijkheid de zelf meegebrachte maaltijd kunnen nuttigen. (en natuurlijk een drankje).

Er kunnen maximaal 10 mensen met de excursie mee, dus geef je snel op. Voor leden van Natuurmonumenten krijgen we korting dus als je lid bent laat dat dan even weten

Let SVP even op, Jachthaven De Put is wederom geen gemakkelijke bestemming, Ook hier hebben we net als in het voorjaar te maken met beperkingen tgv achterstallig onderhoud. Je moet dus een beetje vooruitplannen.
De Put ligt aan het Haringvliet nabij Goudswaard. Omdat de Haringvlietbrug zeer beperkt bediend wordt, is de bereikbaarheid een punt. De Haringvlietbrug draait alleen op vrijdagen om 12:00.
Alternatief is om om de Hoekse Waard heen te varen (34 Nm) vanaf de Volkeraksluis, via Hollands Diep, Dordtse Kil, Oude Maas, en Spui (dit is op zich een mooi tochtje over een van de mooiste Hollandse rivieren) of over zee via het Slijkgat en Stellendam (41 Nm vanaf de Roompotsluis). Dit laatste kun je beter niet doen bij laagwater gecombineerd met wind uit westelijke richtingen, 5Bf of meer.

Mocht je het gezellig vinden om wèl mee te gaan, maar het met de boot toch een beetje omslachtig vinden, kun je natuurlijk ook de auto nemen. Het zou leuk zijn iedereen toch weer even te treffen en te kunnen spreken.

Op zondag 3/10 kunnen we wederom twee kanten op: Over zee terug naar de Oosterschelde, dan wel binnendoor, rond de Hoekse Waard. Onderweg kan iedereen vanuit het flottielje de eigen thuishaven aanlopen.
 
Laat SVP voor 24/9 even weten of je komt en of dat met de auto of met de boot gaat zijn. Dit in verband met de reserveringen bij de Put. Graag aanmelden via de website http://winnerclub.nl/activiteiten of via de email evenementencommissie@winnerclub.nl
 
Kosten:
Voor de excursie etc. zijn € 22,00 voor leden van Natuurmonumenten en € 29,= wanneer je geen lid bent.
Mogelijk komt daar nog een pont - ticket bij.
Liggeld in de Put is 0,75 per m' (plus toeristentax).


 

 

Inschrijven

WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.