najaarstocht WinnerClub Zuid

vrijdag 27 september 2019

 
Inschrijfperiode
woensdag 4 september 2019 t/m zaterdag 7 september 2019
 

Herinnering:Vergeet niet om u op te geven voor 7 september. Daarnaast is de "Post Dordrecht" van Rijkswaterstaat ook te bezoeken als u niet met de boot komt. Het is wel van belang u hiervoor aan te melden.

Na een mooie zomer is het weer tijd om na te gaan denken over een najaarsactiviteit "op zuid". Wij hadden het volgende idee om het thema "veiligheid" af te sluiten en ook eens vanuit een ander perspectief te belichten. 

Zoet rondje, Hoekse Waard. 

De meeste van ons varen regelmatig op de Nederlandse rivieren. Of het nu is om van zomer- naar winterplek te varen, of de "Staandemast" te nemen van zuid naar noord of v.v., we komen bijna altijd langs het drukst bevaren water-verkeersknooppunt: Dordrecht.

We verzamelen op vrijdagavond 27/9 in jachthaven "de Put" aan het Vuile Gat (Nieuwendijk/Zuid Beijerland). Daar houden we een kleine steigerparty (drank en hapjes zelf meebrengen). Haven moet nog gereserveerd 

Zaterdagochtend 28/9 vertrekken we via het Spui en de Oude Maas, met de heersende zuidwestenwind richting Dordrecht alwaar we rond 15:00 moeten aanleggen. 

Vanaf 15:15 zijn we welkom op "Post Dordrecht" van Rijkswaterstaat, waar men ons een rondleiding wil geven en informeren over de dynamiek van deze drukbevaren rivier en het samenspel tussen beroepsvaart, de verkeersleiding en ons als pleziervaart (of zoals de binnenvaarders roepen "Jachies"). Ook heb ik ze gevraagd eens uit te leggen wat men doet met AIS gegevens het overdragen van vaarinformatie over verschillende sectoren etc. etc.  

Na Afloop leggen we aan in Dordt (waarschijnlijk bij de KDR&ZV in de Nieuwe Haven, achter de Engelenburgerbrug, moet nog gereserveerd). Daar kunnen we wederom uit eigen koelbox of in het clubhuis wat drinken en napraten. Voor 's avonds reserveren we een restaurantje in de stad op loopafstand. 

Zondag 29/9 keren we weer huiswaarts via de Dordtse Kil, waarbij we samen kunnen opvaren tot Willemstad, daarmee is het rondje Hoekse Waard compleet.  

Op de Oude Maas en de Dordtse kil is het verboden op te kruisen. Het kan dus zijn dat we gezien de weersverwachting het rondje andersom doen waarbij we mogelijk ook op een andere plek verzamelen.

 Oproep: Willen jullie voor 7/9/2019 laten weten of je mee wilt via email adres evenementencommissie@winnerclub.nl, of je dan op eigen kiel meevaart of ergens op wilt stappen? Dan kunnen we e.e.a. gaan reserveren.

 

 

 

 

WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.