Nieuwjaarsbijeenkomst en Algemene Ledenvergadering

zaterdag 12 januari 2019

 
Tijd
13:00 tot 17:00 uur
Inschrijfperiode
vrijdag 21 december 2018 t/m donderdag 3 januari 2019
Locatie
Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging, Westzeedijk 7, Muiden
 

Dit jaar is Tom Touber onze gast als spreker. Tom Touber studeerde scheepsbouwkunde aan de TU Delft en bedrijfskunde aan de Universiteit van Twente. Na een internationale loopbaan, trad hij begin jaren negentig in dienst van Brunel International NV. Als lid van de Raad van Bestuur begeleidde hij de introductie van Brunel op de Amsterdamse Effectenbeurs. Vanuit de Raad van Bestuur van Brunel International was Tom tevens verantwoordelijk voor het management van de sponsoring van de BrunelSunergy die deelnam aan de Volvo Ocean Race (1997-1998).

In samenwerking met de bekendste wereldzeiler van Nederland Roy Heiner bouwde hij voor dit doel de eerste professionele zeil topsport organisatie van Nederland op: Team Heiner. Gedurende de Volvo Ocean Race 2005/2006 was Tom shore operations director van het winnende team ABN AMRO en teamdirecteur van Team Delta Lloyd.

Sinds begin 2007, na het vervullen van zijn droom om in 2006 de Volvo Ocean Race te winnen is Tom zijn kennis en ervaring in de sport gaan aanwenden in het bedrijfsleven. Toch kon hij het niet laten om nog eens vanuit een ander perspectief te werken aan de Volvo Ocean Race. In 2012 werd hij gevraagd om de race compleet te rationaliseren. Kosten met 60% omlaag en exposure omhoog. Als COO van de Race stond hij aan de basis van de succesvolste race ooit. Midden in de crisis 7 boten aan de start, de meest sportieve race ooit en meer dan 2,5 miljoen bezoekers en 70.000 VIP gasten werden verwelkomd.

Momenteel is Tom directielid bij de Superjachten divisie van Damen. Nederland is de wereldtop waar het gaat om de bouw van deze paleizen op het water.

Kortom een veelzijdig spreker die ons zal meenemen met zijn ervaringen over het voorbereidingstraject inclusief samenstelling van het team en het omgaan met risico’s onderweg.

 

 

WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.