workshop moderne spitstechnieken en materiaalkeuze

zaterdag 17 november 2018

 
Tijd
11:00 tot 15:30 uur
Inschrijfperiode
vrijdag 28 september 2018 t/m zaterdag 27 oktober 2018
Locatie
Sociëteit van de Koninklijke Watersport-Vereeniging ‘Loosdrecht’, Oud Loosdrechtsedijk 153, Loosdrecht.
Aantal deelnemers
minimaal 20, maximaal 25
 

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van touwwerk. Met het enorme aanbod lijnen is het voor veel zeilers lastig om de juiste keuze te maken. En om de optimale prestatie uit een lijn te halen, is het maken van de juiste touwsplits essentieel. Veel zeilers kunnen een oogsplits maken in een geslagen lijn, maar met gevlochten lijnen? Jan-Willem Polman of een andere ervaren tuiger van de Lijnenspecialist leidt de workshop “moderne splitstechnieken en materiaalkeuze”. 

Eerst krijg je een overzicht van de diverse kunststoffen en constructies die gebruikt worden voor de productie van touwwerk. Ook legt hij uit welke lijnen het beste kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen. 

Maar deze training gaat vooral over 'zelf aan de slag zijn'. Je leert in ongeveer drie uur splitsen met lijnen die bestaan uit Dyneema® vezels, splitsen met polyester lijnen en hoe je loops en soft shackles maakt. Ook wordt aan de hand van veel praktische voorbeelden getoond hoe je dit op je eigen schip kan toepassen. 

Het doel is dat je na deze workshop beter begrijpt welk materiaal te kiezen voor lijnen aan boord én zelf de geoefende splitsen kan toepassen. Met de opgedane basiskennis zal je in staat zijn om zelf je boot te gaan optimaliseren. Of je nou een toerzeiler bent of een professioneel wedstrijdzeiler. 

Na afloop is er gelegenheid specifieke vragen te stellen en kun je ook de benodigde splitsspullen aanschaffen. 

Alle materialen en gereedschappen die nodig zijn worden verzorgd door De Lijnenspecialist. Hiervoor vragen zij een kleine, kostendekkende, eigen bijdrage van € 17,50 per deelnemer.

De workshop start om 11.00 uur en duurt ongeveer 3-3,5 uur. Tussendoor is er tijd om te lunchen tegen betaling (details over de prijs volgen later)

De workshop gaat alleen door als er minimaal 20 deelnemers zijn. Het maximale aantal deelnemers is 25 dus geef je snel op via de website http://winnerclub.nl of per mail secretaris@winnerclub.nl voor 27 oktober 2018.

 

 

WinnerClub

info@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.