WinnerWeekend 19-21 mei

zaterdag 19 mei 2018

 
Inschrijfperiode
dinsdag 1 mei 2018 t/m dinsdag 15 mei 2018
Locatie
Urk
 

Het WinnerClub weekend zal dit jaar plaatsvinden van zaterdag 19 mei t/m maandag 21 mei 2018 (Pinksterweekend) op Urk.

Als je op tijd in Urk bent kun je dit meteen combineren met de Urkerdag, een dag in het teken van de Urker Klederdracht. Vanaf een uur of 11 tot ongeveer 17.00 uur, heerst op diverse locaties in het oude dorp en aan de havens een bedrijvig en gezellig Urker sfeertje. Oude gebruiken en gewoonten zullen herleven. Waslijnen gespannen, kleren in de wastobbe, Spinnen, zeil tanen, garnalen pellen, kinderspelletjes, enz. Wie goed zoekt en zijn neus gebruikt zal daar zeker ergens Urker lekkernijen als Dikkoek, gebakken en gerookte vis, grauwe erwten en koolmoes ontdekken. Voor het programma kijk op de website van de touristinfo van Urk www.touristinfourk.nl

De havenmeesters reserveren helaas, vanwege de Urkerdag, geen ligplaatsen voor ons, maar een aantal leden zullen op vrijdag al aanwezig zijn zodat anderen langszij kunnen gaan liggen. Bij invaart van de haven aan bakboord afmeren aan de Staversekade.

Winnerclub weekend programma:

Zaterdag 19 mei:

16.30 verzamelen op Urk en start met een steigerborrel. Iedereen neemt iets lekkers mee en zijn eigen drank.

18.00 uur zullen we onder begeleiding van een gids een ginkiestocht maken door de oude straatjes en smalle steegjes (ginkies) van het oude, pittoreske centrum van Urk. Het avondeten is zaterdag naar ieders wens aan boord of in een van de leuke eetgelegenheden op Urk, zoals bijv. in het Achterhuis met uitzicht over het IJsselmeer.

Zondag 20 mei varen wij op het IJsselmeer een wedstrijdrondje, onder leiding van Edward Giesen. Iedereen kan meedoen want we varen en starten op tijd en hoeven niet in 1 keer met z’n allen over de startlijn, er is dus geen wedstrijdstress. Na de wedstrijd meren we weer aan in Urk. ’s Avonds dineren wij met elkaar bij restaurant de Kaap en na het eten zal de koffie met de prijsuitreiking in het naastgelegen huiscafé ’t Anker plaatsvinden.

Na een gezamenlijke afsluiting op de steiger met een kopje koffie op maandagochtend 21 mei, vaart iedereen weer naar de thuishaven of naar elders.

De bijdrage per persoon is € 42,=. Voor kinderen tot 12 jaar is de bijdrage € 15,=.

Dit bedrag is incl. een 3 gangendiner met 2 drankjes & koffie of thee en de ginkiestocht.

Het liggeld in Urk moet zelf worden voldaan.

Wij verzoeken je uiterlijk 15 mei a.s. aan te melden via het aanmeldingsformulier op de https://www.winnerclub.nl.

 

 

WinnerClub

ofni.[antispam].@winnerclub.nl

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.